Umrežavanje

utorak, 8. april 2014.

Praxis dobitnik plakete „Zlatni točak“

Dana 8. aprila, povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, Praxis je od Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji dobio plaketu „Zlatni točak“ za poseban dorpinos inkluziji Roma.

Pored Praxisa, u kategoriji organizacija civilnog društva koje su najviše doprinele inkluziji Roma, plakete su uručene Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji, Građanskim inicijativama, Hausing centru, Bibiji, Osvitu i Edukativnom centru.

U kategoriji državne institucije nagrada „Zlatni točak“ je uručena Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu građevine i urbanizma, Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike i Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

Dobitnici nagrada u kategoriji ambasada su ambasade Švedske, Japana, Nemačke, Italije i SAD, dok su u kategoriji međunarodnih organizacija nagrade dobili Evropska organizacija za brezbednost i saradnju (OSCE), Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), Kancelarija UN za ljudska prava i UNICEF.

Nagrade su uručene i medijskim kućama, a među dobitnicima je i Novinska agencija Tanjug. Dobitnici nagrada u kategoriji lokalnih samouprava su opštine Pirot, Zrenjanin, Pančevo, Smederevo i Aranđelovac.

Nagrade su uručene i pojedincima, ali i Romima koji su najviše doprineli inkluziji Roma, a među nagrađenima su državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, Vladimir Macura, Dragoljub Acković i Bajram Haliti.

Specijalna nagrada dodeljena je predsedniku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomiru Mihajloviću, a nagrada za životno delo Rajku Đuriću.

Laptop računarima nagrađeno je deset najboljih studenata romske nacionalnosti na univerzitetima širom Srbije za ostvarene rezultate.

Pročitano 31931 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action