Praxis u medijima

utorak, 8. april 2014.

Međunarodni dan Roma: Još uvek osuđeni na bedu i diskriminaciju - Radio Slobodna Evropa

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, na konferenciiji za novinare u Medija centru predstavljeni su zaključci "Izveštaja o sprovođenju Strategije za unapređivanje položaja Roma sa preporukama“ koji je pripremio Zaštitnik građana.

Tom prilikom, Ivana Stanković, koordinatorka programa u Praxisu, govorila je o problemima u ostvarivanju statusnih i socioekonomskih prava romske populacije. Govorila je takođe i o komplikovanim procedurama za ostvarivanje prava na novčanu socijalnu pomoć s posebnim osvrtom na obavezu podnošenja tužbe protiv srodnika koji su obavezni na izdržavanje. Ivana je takođe dodala da praksa pokazuje da su službenici često nesenzitivisani, da niko ne može da garantuje da Romi u školi neće biti diskriminisani, ili da neće biti diskriminisani svaki put kad pokušaju da pronađu zaposlenje.

Ivana je na kraju dodala: "Ako odete i posetite neko neformalno naselje i probate da ocenite šta je urađeno sa aspekta svakodnevnog života pojedinaca u naselju, videćete da svi zajedno još puno moramo da radimo“.

Pročitajte celu vest ovde.
Preuzmite: Izveštaj o sprovođenju Strategije za unapređivanje položaja Roma sa preporukama

Pročitano 16500 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action