Praxis Watch

četvrtak, 28. novembar 2013.

Praxis ukazao MUP-u na lošu praksu PS Zemun prilikom prijave prebivališta na adresi CSR-a

Dana 24. septembra 2013. godine, Praxis je obavestio MUP o problemima sa kojima se suočavaju građani u Policijskoj stanici Zemun prilikom podnošenja zahteva za prijavu prebivališta na adresi centra za socijalni rad.

Kao preduslov za prijavu prebivališta, zaposleni u PS Zemun tražili su od građana da u Upravi za upravne poslove MUP-a u Ljermontovoj ulici pribave uverenje o tome da nemaju prijavljeno prebivalište. S druge strane, Uprava je odbijala da izda takvo uverenje uz objašnjenje da i PS Zemun poseduje podatke o tome da li neko ima prijavljeno prebivalište. U drugim slučajevima, izdavanje uverenja je uslovljavala direktnim obraćanjem centra za socijalni rad Upravi za upravne poslove.

Dana 26. novembra 2013. godine, MUP je obavestio Praxis da je Policijskoj stanici Zemun ukazano da prilikom prijavljivanja prebivališta na adresi centra za socijalni rad od građana ne treba tražiti da dostave uverenja o prebivalištu, već da neophodne provere treba da izvrši policijski službenik kroz elektronske i ručne evidencije prebivališta i boravišta građana.

Pročitano 18987 puta
Tagovano
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action