Migration

Friday, 24 July 2015

PROACTION priručnik o antidiskriminatornim standardima prilikom postupanja prema tražiocima azila i deci bez pratnje u migracijama

U okviru projekta “PROACTION“ koji se bavi zaštitom od diskriminacije tražilaca azila i dece bez pratnje u migracijama kroz razvoj efektivne podrške i antidiskriminatornih politika, nastao je Priručnik sa materijalima za trening.

Priručnik sadrži materijale u vezi sa diskriminacijom azilanata, uključujući migrante u pritvoru i decu bez pratnje u migracijama,  kao i obaveze koje bi Republika Srbija trebalo da ispuni kako bi ih zaštitila od diskriminacije. Materijal uzima u obzir rezultate Agencije Evropske unije za fundamentalna prava (FRA) i oslanja se na iste, koristeći Priručnik za nediskriminaciju koji je ova agancija proizvela kao referentni dokument.Tekstovi su zasnovani na zakonima i sudskim praksama sistema Ujedinjenih nacija, Evropske unije i Saveta Evrope.

Projekat “PROACTION - Zaštita od diskriminacije tražilaca azila i dece bez pratnje u migracijama“  finansira Evropska unija u okviru programa Podrška civilnom društvu 2013. Projekat se sprovodi u saradnji sa Grupom 484 i Međunarodnom komisijom pravnika.

Priručnik možete preuzeti ovde.

 

Read 9883 times
  • 1
  • 2
  • 3

Access to Rights and Integration of Returnees on the Basis of the Readmission Agreements

Problems of IDPs in Accessing Property Rights in Kosovo - in 7 Stories

Protection of Rights of IDPs - in Anticipation of a Durable Solution

Praxis watch

 

POPULAR TAGS

 

Praxis watch

Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action