Odštampajte ovu stranicu
petak, 10. februar 2017.

Predstavljen projekat “Unapređenje zakonskog okvira i politika za ostvarivanje ravnopravnosti i monitoring njihove primene u praksi”

U galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru 8.2.2017. godine, predstavljen je projekat “Unapređenje zakonskog okvira i politika za ostvarivanje ravnopravnosti i monitoring njihove primene u praksi”, koji sprovode Praxis, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Novog Pazara i Equal Rights Trust iz Londona. Projekat je finansiran od strane Evropske unije u periodu od decembra 2016. do decembra 2018. godine.

O projektu i ciljevima projekta govorili su Semiha Kačar, predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Vuk Raičević, koordinator Programa za antidiskriminaciju i rodnu ravnopravnost Praxisa i Joanna Whiteman, ko-direktorka Equal Rights Trust.

Opšti cilj projekta je da se osigura zaštita od svih oblika diskriminacije u Srbiji kroz pravne i političke reforme. Specifični cilj projekta je unapređenje zakonskog okvira u oblasti antidiskriminacije i ravnopravnosti, kao i podrška civilnom društvu u Srbijji u cilju prepoznavanja diskriminacije i korišćenja dostupnih mehanizama zaštite od diskriminacije.

Nevladine organizacije na lokalnom nivou imaće priliku da aktivno učestvuju u sprovođenje pojedinih projektnih aktivnosti, kao što su organizovanje zagovaračkih kampanja, monitoring i dokumentovanje slučajeva diskriminacije, za šta će biti opredeljenja određena sredstva.

Pogledati prilog RTV Novi Pazar ovde.
Pogledati prilog SANA PRESS ovde.

Pročitano 18270 puta

Povezani članci