Zaposlenje i stažiranje

Program za stažiranje u Praxisu

Oblasti stažiranja

Stažista u oblasti ljudskih prava

Pozivaju se studenti osnovnih i postdiplomskih studija prava, političkih nauka ili drugih relevantnih društvenih nauka da se prijave za stažiranje.

Stažiranje će pomoći Praxisu u pružanju pravne pomoći ciljnim grupama, obavljanju istraživanja i izveštavanju, dok će stažistima biti pružena prilika da stiču znanja o pravnom procesu, materijalnom zakonodavstvu u oblasti ljudskih prava i načinima na koje zakoni utiču na ljudska prava. Stažisti će imati priliku da steknu radno iskustvo baveći se konkretnim slučajevima, te da dobiju dragocenu evaluaciju odnosno preporuke ako planiraju da u budućnosti rade na pozicijama pravnika koji se bave ljudskim pravima. 

Stažista u oblasti upravljanja

Pozivaju se studenti osnovnih i postdiplomskih studija koji su zainteresovani za upravljanje, javno zagovaranje, nevladine organizacije ili razvoj finansiranja da se prijave za stažiranje.

Stažiranje će pomoći Praxisu u upravljanju, javnom zagovaranju i izradi predloga projekata.  Stažisti će imati priliku da uče o procesu upravljanja, javnog zagovaranja i funkcionisanju nevladine organizacije.

Prednosti programa

Najveća prednost ovog programa je prilika da se ispitaju mogućnosti u razvoju karijere u oblasti pružanja pravnih usluga na neprofitnoj osnovi ili u oblasti upravljanja kroz sticanje praktičnog iskustva pre diplomiranja.  Nakon završenog stažiranja, stažista će imati dovoljno neophodnog znanja da utvrdi da li je ovo pravi izbor karijere kojom treba da nastavi da se bavi.

Stažista će učestvovati u konkretnom pružanju pravne pomoći klijentima u oblasti ljudskih prava ili u osmišljavanju, realizovanju i evaluaciji događaja čiji je cilj javno zagovaranje. To uključuje pripremne aktivnosti,  rad na samom događaju ili predmetu, naknadne aktivnosti, kao i praćenje rezultata.

Stažista će blisko sarađivati sa svojim mentorom u cilju sprovođenja obuke za rad, razvijanja praktičnih veština i efikasnog upravljanja zadacima u okviru organizacije.

Stažista će takođe razviti sposobnost za timski rad, sposobnost za upravljanje rezultatima rada, te sposobnost vođenja i primene istraživanja na terenu.

Stažista će imati priliku da redovno razgovara sa svojim mentorom o raznim pitanjima i ponudi svoj doprinos, kao i da predstavi svoja iskustva na kraju stažiranja.

Uspešno obavljeno stažiranje može doneti neke od sledećih prednosti: praktičnu obuku i razvoj veština, razvoj veština pisanja, bogatiji CV, praktično radno iskustvo u konkretnoj oblasti, pisma preporuke, upoznavanje partnerskih organizacija, priliku za objavljivanje radova, razvoj veština upravljanja, učestvovanje na konferencijama, događajima, terenskim posetama itd.

Obaveze

Trajanje: 4 nedelje, 8 nedelja, 16 nedelja ili 26 nedelja

Broj sati nedeljno: 10-15 ili 20-30

Naknada: neplaćeno

Kriterijumi za izbor

Obrazovanje stečeno na osnovnim i postdiplomskim studijama; iskustvo u oblasti ljudskih prava; sposobnost jezičkog izražavanja; interesovanje za javno zagovaranje u oblasti ljudskih prava; profesionalizam, motivacija, organizacija i posvećenost; jak osećaj za pravdu; spremnost na prihvatanje smernica; veština pisanja pravnih tekstova. 

Podnošenje zahteva

Ako ste zainteresovani za stažiranje u Praxisu, molimo vas da putem elektronske pošte našoj kancelariji dostavite vašu biografiju, pismo motivacije i preporuke.

Kontakt osoba:  Jelena Petrović

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pročitano 110790 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action