Praxis u medijima

petak, 4. avgust 2017.

Uloga medija nije dovoljno razvijena - Ibarske novosti

U Gradskoj upravi održan je informativni sastanak sa predstavnicima medija, u cilju ukazivanja na značaj reforme javne uprave i uloge medija u procesu aktivnosti na projektu Doprinos reformi javne uprave u Kraljevu, koji Praxis sprovodi u okviru Projekta unapređivanja kapaciteta civilnog društva Zapadnog Balkana za praćenje reforme javne uprave (WeBER), koji finansira Evropska unija, a sufinansira Kraljevina Holandija.

Marija Dražović, pravna savetnica u Praxisu, upoznala je učesnike sa značajem koji reforma javne uprave ima u procesu pridruživanju EU, kao i da predstavlja jedan od prioritetnih zadataka koje Srbija treba uspešno da savlada u tom procesu.

O ulozi koju organizacije civilnog društva i medija imaju kao i njihov značaj da kroz odgovorno i informisano praćenje i izveštavanje podižu nivo svesti i informisanosti građana o napretku reformi i njihovom značaju za proces evropskih integracija govorila je Jasmina Miković, zamenica izvršne direktorke Praxisa.

Predstavnici medija su istakli da prepoznaju značaj njihovog učešća u procesu reforme javne uprave, ali i nizak stepen svesti građana o efektima koje uspešne reforme imaju na njihov svakodnevni život.

Tekst možete pročitati ovde.

Pročitano 12967 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action