Odštampajte ovu stranicu
sreda, 15. jun 2011.

Šesta generacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu završila praksu u Praxisu

Šesta generacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu uspešno je završila praksu u Praxisu u okviru Pravne klinike za izbegličko pravo i pravo azilanata koju je pokrenuo UNHCR.

Tokom prakse studenti su imali priliku da posete Praxisovu kancelariju, upoznaju se sa zaposlenima, njihovim radom kao i da odslušaju predavanja na temu prava na pristup dokumentima, imovinskim pravima na Kosovu, pristupa pravima za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i zaštite žrtava seksulnog i rodno zasnovanog nasilja.

Pored poseta kancelariji, studenti su zajedno sa Praxisovim mobilnim timovima učestvovali u radu na terenima gde su se upoznali sa životnim pričama i pravnim problemima Roma, izbeglica i interno raseljenih lica koji žive u kolektivnim centrima i neformalnim naseljima.

Na završnom seminaru koji je održan 15. juna 2011. godine, studenti su podelili svoje utiske sa prakse naglasivši u kojoj meri im je pomogla da prepoznaju široko rasprostranjene predrasude koje vladaju u društvu o ciljnoj grupi za čija se prava Praxis zalaže. Tokom završnog seminara studentima su dodeljene diplome.

Pročitano 16551 puta
Tagovano

Povezani članci