Diskriminacija

sreda, 9. mart 2016.

Milja u mojim cipelama ka inkluzivnijem društvu

Praxis je učestvovao u diskusiji u okviru internacionalnog omladinskog treninga “Milja u mojim cipelama: alati za borbu protiv diskriminacije i izgradnju inkluzivnijeg društva”, koji se održava od 6. do 14. marta 2016. godine u Beogradu, a organizovan je kroz saradnju nevladinih organizacija Agora Aveiro iz Portugalije i Klub Putnika iz Srbije, uz finansijsku podršku Erasmus+.

Trening je okupio oko 20 mladih ljudi iz Srbije, Grčke, Makedonije, Mađarske i Portugalije, u cilju izgradnje znanja, ali i kako bi učesnicima bile predstavljene mnogobrojne perspektive posmatranja jedne od najvećih kriza izbeglica, migranata i tražioca azila od Drugog svetskog rata. Štaviše, svrha treninga je i da istovremeno motiviše i osnaži mlade učesnike da osmisle različite ideje, kao i alate za akcije koje bi podsticale društvenu inkluziju i promovisale antidiskriminatorne vrednosti.

Tokom diskusije podelili smo neka od svojih iskustava stečenih tokom terenskog rada u okviru zaštite izbeglica, tražioca azila i pružanja osnovne humanitarne pomoći. Ukoliko želite bolje da razumete sam koncept “milje u mojim cipelama” i steknete jasniji uvid u iskustva izbeglica, migranata i tražioca azila, možete se pridružiti završnom delu treninga, javnom događaju zvanom “Živa biblioteka”, koji će se održati u KC Gradu, u subotu 12. marta, od 16 do 18 časova.

Pročitano 8787 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action